English Nederlands

 

 

Kenniscarrousel Dubbele Diagnose

Het Landelijk Expertisecentrum Dubbele Diagnose (LEDD) organiseert op 18 april een kennis-update voor hulpverleners die werken voor cliënten met een dubbele diagnose, het gelijktijdig optreden van stoornissen in middelengebruik en psychische problemen. Het betreft een kenniscarrousel met korte lezingen, ted talks, filmfragmenten, discussies, pitches en meet the expert-tafels over complexe casuïstiek.
 

 

Resultaten scoren op Jubileumcongres TOPGGz

Op 8 maart 2017 vindt het jubileumcongres ‘Wissel-werking, 10 jaar TOPGGz; zitten we op het goede spoor? plaats. Tijdens het congres krijgen alle TOPGGz afdelingen de mogelijkheid te laten zien op welke wijze zij een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen van het vakgebied en hoe andere afdelingen kunnen profiteren van de kennis en kunde van deze experts.
Resultaten Scoren lid Jellinek (Wencke de Wildt) geeft samen met Palier/Centrum Dubbel Problematiek (Arjen Neven en Annette Bonebakker) een presentatie. En Vincent van Gogh Verslavingszorg zal met een stand op het symposium aanwezig zijn.
Het congres is bij uitstek een plaats om kennis te nemen van de sociale kaart bij zeer complexe (dubbel) problematiek. Accreditatie is aangevraagd.
Voor meer informatie en aanmelding kijk op http://www.topggz.nl/10-jaar-topggz.html

 

Therapie bij alcohol- of cannabisverslaving levert samenleving miljoenen op

 

Op 7 december 2016 is de maatschappelijke kosten-batenanalyses (MKBA) van cognitieve gedragstherapie-behandelingen voor alcohol- en cannabisverslaving uitgebracht. Deze MKBA is uitgevoerd door het RIVM in opdracht van het Netwerk Verslavingszorg. Zoals in het persbericht te lezen levert de inzet van CGT de maatschappij veel winst op. Dit is een opsteker voor de sector, specifiek (ook) voor Resultaten Scoren: de CGT voor verslaving is immers onder de vlag van Resultaten Scoren ontwikkeld en geïmplementeerd! De sector heeft hierin dus sterke eigen verantwoordelijkheid laten zien om in te zetten op het optimaliseren van een evidcence based aanbod voor verslaving.
Lees hier de rapportage van de MKBA.

 

Interview met prof. dr. Gabriel Anthonio

Lees hier het interview op Mijn Gezondheidsgids.nl met de voorzitter van de stichting Resultaten Scoren prof. dr. Gabriël Anthonio: Verslaving wordt vaak niet herkend